Onze Werkwijze

Benieuwd hoe wij onze producten maken in onze werkplaats? 
Hier geven wij u een kijkje in de keuken.

Uw idee

U heeft een idee, of reeds uitgewerkt product. U zoekt voor de realisatie hiervan een kunststof bewerker die in uw vraag kan voldoen.

Materiaal keuze

Wanneer de juiste materiaalkeuze bepaalt is aan de hand van uw doelstelling gaan we over tot de daadwerkelijke productie. Het gekoze materiaal komt als plaat, buis of volstaf binnen. Door middel van diverse bewerkingsprocessen starten we met de bouw van uw product.

Draadlassen

Nadat alle materialen op maat voorbereid zijn beginnen we met de assemblage. Als eerste hechten we alle onderdelen op de juiste positie in elkaar. Vervolgens lassen we de diverse kunststofdelen aan elkaar middels Heet Gaslassen/Draadlassen. Dit gaat middels een handlasföhn die zowel het materiaal als het toevoegmateriaal verwarmd.

Door de sterkte van deze laswijze kiezen wij er in veel gevallen voor om dit als werkwijze te gebruiken. Wanneer het eindproduct een dergelijke omvang heeft dat draadlassen niet voldoende is kiezen we ervoor om hierna de las te versterken middels een extrusielas.

Extruderen

Wanneer de materiaaldikte toeneemt kiezen wij ervoor om de lassen te versterken middels een extruder las. De extruder voert het toevoegmateriaal, vervolgens wordt dit door de machine 'vermalen' en verwarmd totdat het materiaal plastisch is. Hierdoor ontstaat er een homogeen verwarmd toevoegmateriaal. Tevens verwarmd de machine het originele materiaal middels het lucht. De digitale temperatuur sensoren zorgen ervoor dat de extruder- en de voorverwarmingstemperatuur ten alle tijden optimaal zijn.

Spiegellassen

Voor het verlassen van kunststof leidingwerk, en de benodigde hulpstukken als appendages en kranen, gebruiken we de methode van het spiegellassen. De te verwerken leidingdelen worden aan weerszijde in een slee gespannen en afgesteld. Middels een schaaf wordt de buitenste laag van het materiaal weggehaald. Dit zorgt ervoor dat het te lassen oppervlak schoon is, en de leidingdelen naadloos aansluiten na het lassen, en er geen kier open blijft staan. Na het schaven gaat het echte lassen van start. We plaatsen een warme schijf (de spiegel), die ingesteld is op de smelttemperatuur van het materiaal, tussen de leidingdelen. Door druk op de slee te zetten smelt de buitenste laag van het materiaal. Het materiaal warmt langzaam door, na de voorgeschreven tijd wordt de spiegel verwijdert, en wordt er weer druk op de slee gezet. Hierdoor versmelten de verwarmde delen van het leidingwerk met elkaar. Nadat het materiaal weer is afgekoeld heeft zich een perfecte las gevormd.

Timelapse extruderen HDPE koolfilter